Blogkeen

Sandras Värld Frossle.com Djur & husdjur bloggar

14 november 2012

Jag mår illa.

Läste för ett tag sen en artikel i Göteborgs Posten och jag måste bara få dela med mig av den. Handlar om dagens samhälle, vad som prioriteras och vad som inte. Där polis resurser går åt till att ta hand om vuxna män som inte kan hantera fotboll och sprit samtidigt, medans försvunna personer blir allt fler och där friviliga personer får gå in och göra polisens jobb, eftersom dom är upptagna med att ta hand om vuxna män!

Lättast är att skriva av hela artikeln.

Jag mår illa.
Söndag i centrala Göteborg den 4 november. Jag promenerar genom stan. Samtidigt i luften ovanför. En polishelikopter surrar ilsket varv efter varv. Vid Bältespännarparken står fyra bepansrade kravallfordon pakerade. Utanför hotell och barer på Avenyn och i Vasastan cirkulerar piketbuss efter piketbuss fullastade med poliser.
Det är poliser till häst, poliser till fots, poliser i luften. Vad rustas det för? En terroristattack mot Poseidon? Skallgångskedja efter en försvunnen person? Nej tyvärr! Vuxna män som inte förväntas fixa kombinationen alkohol, fotboll och fel lag. Samhället mobiliserar.
Samtidigt några hundra meter bort ger sig ett hundratal frivilliga ut på skallgång efter en försvunnen person. Utan hjälpmedel. Utan helikoptrar och poliser. Enbart drivna av en önskan om att hjälpa en familj som saknar sin son, sambo och bror.
Polisen har säkert skäl för sin prioritering, men har samhället det? Det är svårt att inte bli cynisk vid synen av dessa två parallellt pågående händelser. Om fotbollsklubbar hade hanterats som nattklubbar och barer hade matcherna för länge sedan ställts in. Eller flyttats ut i vildmarken. Men nu handlar det inte om rättvisa utan om ett religiöst livselixir - fotboll.
Var finns moralen när samhället tilldelar enorma resurser åt vuxna män som inte klarar av att hantera bollar och öl i kombination. Samtidigt avslutar Missing people sin skallgång. Personen är fortfarande saknad. Jag mår illa.

Så värt att tänka på verkligen! Kolla gärna in Missing People hemsida. Ge en donation, anmäl dig som frivillig vid skallgångar, gör en insatts för andra människor, eftersom de som skall göra det i vårt samhälle måste lägga sina resurser på helt fel saker!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar