Blogkeen

Sandras Värld Frossle.com Djur & husdjur bloggar

22 oktober 2013

Självpepp!

Varför lägga ner så mycket tid åt att hata sin kropp, skämmas över sin kropp? Varför inte spendera all den tiden åt att istället ta hand om sin kropp?
Det är dessutom så himla mycket lättare att tycka om något som du tar hand om! Så istället för att trycka ner sig själv, skapa dåligt självförtroende & en dålig självkänsla, varför inte göra sitt allra bästa med att lyfta sig själv? 
Vi är ofta väldigt duktiga på att se till att våra tex hundar eller hästar (ev. barn för dom som har) mår bra! Att de tas om hand utomordentligt! Men sällan lägger vi ner den tiden eller den omsorgen på oss själva..

Sov ordentligt! Det gör dig mer mentalt motståndskraftig under dagen & du känner dig även mindre hungrig! Sömnen viktig för ditt huvuds & din kropps återhämtning, så den borde prioriteras väldigt högt!! Din kropp behöver mellan 7-9 timmars sömn per natt & ta utöver det gärna en power nap någon gång under dagen.

Ät bra, näringsrik mat som uppfyller din kropps behov & inte ditt förbannade sötsugs!! 

Motionera & håll dig aktiv! Det skapar ett rus av kroppens egna lyckohormoner - endorfinerna! Som gör dig energifylld & glad!

Piffa upp dig! Känner du dig ful & äcklig? Gör dig lite mindre ful & äcklig! Ta en dusch, raka benen, smörj in dig med go Bodylotion, måla dina naglar, sätt på dig fina underkläder, fixa till ditt hår lite grann & eventuellt sätt på dig lite smink! Kanske borsta tänderna? Gör det du behöver för att få en bättre känsla i kroppen!

Ta hand om dig varje dag!!! Du är det viktigaste Du har!!! Din kropp är det enda stället du har att leva i! Se till att göra det så trivsamt som möjligt!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar